Spotlight Group

29 juni, 2020 | Svenska | Pressmeddelanden

Spotlight Group AB (”Spotlight Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Therese Lundstedt valts in som ny ledamot i Bolagets styrelse. En intervju med Therese Lundstedt publiceras idag av branschtidningen Realtid. Artikeln finns att tillgå här.

Therese Lundstedt har lång och gedigen erfarenhet från finansbranschen, senast som VD för nätmäklaren Aktieinvest där hon ledde ett omfattande förändrings- och digitaliseringsarbete innan bolaget såldes till Pareto Securities. Dessförinnan har Lundstedt arbetat i ledande positioner på såväl Aktiespararna, som inom SEB, Redeye samt Unga Aktiesparare.  Idag är Therese Lundstedt VD för greentech-bolaget Urbangreen, vilka har investmentbolaget Spiltan som största ägare. Hon har ett starkt intresse för hållbarhet och investeringar och har erhållit flera utmärkelser för sitt ledarskap. År 2017 utsågs Therese Lundstedt till Framtidens kvinnliga ledare av organisationen Ledarna. I Spotlight Groups styrelse ingår även Thorbjörn Wennerholm, Anna Barkfeldt, Jakob Grinbaum, Stefan Sallerfors och Peter Gönczi.

”Jag älskar att se bolag växa och jag ser mycket fram emot att bidra till Spotlight Group som jag tycker har lyckats skapa en finanskoncern med fina bolag som alla bidrar till noterade bolags tillväxt. Efter många år inom branschen, bland annat som VD för värdepappersbolag, hoppas jag kunna bidra med både relevant erfarenhet men också med nya innovativa infallsvinklar till verksamheten”, kommenterar Therese Lundstedt. ”Vi är fantastiskt glada över att stärka styrelsen ytterligare genom Therese Lundstedts tillträde. Therese kommer att tillföra ett stort värde i det löpande styrelsearbetet och Bolagets långsiktiga utveckling. Hon har en i våra ögon unik profil, inte minst kopplat till hållbarhets- och jämställdhetsfrågor, samt inom marknadsföring och public relations och hennes kompetenser kommer att komplettera den befintliga styrelsen på ett utmärkt sätt”, kommenterar Peter Gönczi, VD och styrelseledamot, Spotlight Group.

För mer information, vänligen kontakta Spotlight Group via:
ir@spotlightgroup.se

Spotlight Group är en koncern av fristående verksamheter med ett gemensamt syfte – att förenkla för bolag att växa. Bolaget etablerades 1997 och marknadsplatsen Spotlight Stock Market har idag över 170 noterade bolag med flera hundratusen aktiva investerare. Sedermera Fondkommission och MCL, med expertis inom kapitalanskaffning för tillväxtbolag respektive börs- och aktiemarknadsjuridik, är också två viktiga byggstenar i koncernen. Sedan start har även en rad andra nydanande initiativ tagits, vilket skapat ett ekosystem av börsnära tjänster anpassade efter tillväxtbolagens behov i en noterad miljö. Spotlight Group avser att fortsätta vara en pionjär i att utveckla verktyg för noterade tillväxtföretag och därmed skapa förutsättningar för ökad sysselsättning, innovation och konkurrenskraft. Koncernen fyller därmed en viktig samhällsfunktion.

Dokument

Länkar

”Det är en styrka att se hur bolag agerar i olika noterade miljöer”
SPGR 27.00 SEK +3.05 %